ویدیو مارکتینگ چیست؟ تحولی شگفت انگیز با ویدیو مارکتینگ
- امیر رضا بالو
- ۶ تیر ۱۳۹۹

ویدیو مارکتینگ روشی موثر و مهم برای تبلیغ کردن یک برند، محصول یا خدمات است. بسیاری از کسب و کارها از ویدیو مارکتینگ برای تبلیغات استفاده میکنند و بازدهی مناسبی از این روش دریافت میکنند.
ویدیو مارکتینگ چیست؟
برخلاف باورها مفهوم ویدیو مارکتینگ پیچیده نیست، بلکه بسیار ساده است. تفاوت بین ویدیوهای تبلیغاتی و ویدیو مارکتینگ چیست؟ به عبارتی ویدیو مارکتینگ به معنی استفاده از ویدیو برای تبلیغ یک برند، محصول یا خدمات است. یک شرکت تبلیغاتی خوب باید برای تبلیغات خود از ویدیو استفاده کند. این ویدیو میتواند نظرات مشتریها، رویدادهای زنده، ویدیوهای آموزشی، ویدیوهای توضیحاتی و … باشد.
مزایای Video Marketing
ویدیو مانند معدن طلا برای سئو میباشد
ویدیو مارکتینگ میتواند باعث افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو شود. اما باید نیازهای بینندگان خود را بدانید. YouTube بعد از گوگل بزرگترین موتور جستجو میباشد و نکته جالب این است که گوگل صاحب YouTube است. در نتیجه یک ویدیو در YouTube که به خوبی تگ گذاری شده باشد میتواند تاثیر زیادی در سئو سایت شما داشته باشد.
ویدیو میزان کاربران سایت را افزایش میدهد
طبق یک تحقیقات ۵۷ درصد از کاربران یک سایت کسانی بودند که با دیدن یک ویدیو از یک محصول تصمیم به خرید آن از سایت را گرفتهاند.
ویدیو به راحتی قابل دسترسی است
پلتفرمهای فراوانی برای ویدیو مارکتینگ وجود دارند. YouTube، تلویزیون، شبکههای اجتماعی، تبلیغات بنری در خیابانها و هزاران روش دیگر. هرکسی با یک موبایل در هر زمان و هر مکان به راحتی میتواند به ویدیوهای آنلاین دسترسی پیدا کند. در صورتی که در گذشته که تبلیغات روشهای دیگری داشت امکان این که مشتری در هر لحظه و هر مکان بتواند تبلیغات را ببیند وجود نداشت. ولی با ویدیو میتوانید به راحتی و به روشی به صرفه با مشتریان در ارتباط باشید.
مقاله پیشنهادی: لینک سازی برای سئو – بهترین روش های لینک سازی
ویدیو موثر است
طبق تحقیقات کسانی که یک سری اطلاعات را هم شنیده و هم دیدهاند ۸۰ درصد آن را به یاد میآورند در صورتی که این آمار برای کسانی که اطلاعات را فقط دیدهاند ۲۰ درصد و برای کسانی که فقط شنیدهاند ۱۰ درصد است. ترکیب کردن صدا و تصویر با هم بسیار موثر است.
ویدیو میتواند به صورت احساسی روی شخص تاثیر داشته باشد
ویدیو میتواند به وسیله موسیقی تاثیر مستقیمی روی مرکز احساسات مغز مخاطب داشته باشد. همچنین میتوانید یک چهره را به یک موضوع مرتبط کنید. ارتباط برقرار کردن یک انسان با ویدیو بیشتر از برقرار کردن این ارتباط با خواندن یک متن است.
چگونه یک کمپین Video Marketing بسازیم
برای ساختن یک کمپین ویدیو مارکتینگ باید بازار و خواسته مشتریان را بشناسیم. با تحلیل بازار و فهمیدن خواسته مشتری و آنالیز رقیبان میتوانید استراتژی خود و پیامی که میخواهید به مخاطب منتقل کنید را بسازید. دوست دارید مخاطب شما چه چیزی را ببیند، بشنود و حس کند؟ دوست دارید چه پیامی را از طریق ویدیو به او منتقل کنید؟
پس از این که استراتژی و پیام خود را ساختید باید به دنبال یک شرکت برای تبلیغ کردن بگردید. درست است که هرکس میتواند حتی با دوربین گوشی خود یک ویدیو کوتاه بسازد اما همیشه کیفیت حرف اول را میزند. یک ویدیو که با کیفیت و خلاقیت درست شده باشد به سرعت در صدر ویدیوهای آنلاین در دسترس قرار میگیرد.
۶ نکته برای ساختن یک ویدیو خوب
- ۱: ویدیو را داستانی بسازید نه فقط برای فروش.
- ۲: در ۱۰ ثانیه اول به گونهای مخاطب را جذب کنید که برای دیدن ادامه ویدیو اشتیاق داشته باشد.
- ۳: اگر لازم بود در بعضی از بخشهای ویدیو از طنز استفاده کنید.
- ۴: ویدیو را طوری بسازید که کاربر با اشتراک گذاشتن آن حس کمک کردن و در اشتراک گذاشتن یک اطلاعات خوب با بقیه را داشته باشد.
- ۵: تگ گذاری کردن ویدیو برای بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو) را فراموش نکنید.
- ۶: معتبر بودن و با کیفیت بودن محتوای خود را به مخاطب ثابت کنید.
برای ویدیو خود عنوانی مناسب انتخاب کنید
عنوان بسیار مهم است زیرا به بیننده اطلاعات خلاصهای از این که ویدیو راجع به چه موضوعی است میدهد. عنوان ها میتوانند یکی از ۳ حالت زیر باشند:
۱: سادگی
دقیقا همان چیزی که کل ویدیو راجب آن است را بنویسید. برای مثال اگر ویدیو درباره نقد و بررسی انواع لپتاپ های ایسوس است عنوان شما میتواند “نقد لپتاپهای ایسوس” باشد.
۲: انحصاری
این که مخاطب شما حس کند در حال تماشای یک ویدیو انحصاری است حس خوبی به او منتقل میکند. برای مثال عنوان ویدیو شما میتواند “پشت صحنه برنامه زنده من” باشد.
۳: خاص بودن
اگر از موضوع خاص یا کمیابی ویدیو ساختهاید از عناوین خاص برای ویدیو خود استفاده کنید به شکلی که ویدیو شما با آن عنوان به یاد مخاطب بماند. پس از این که ویدیو خود را منتشر کردید از این معیارها برای سنجیدن خوب بودن و موفق بودن ویدیو خود استفاده کنید:
- ۱: تعداد دفعاتی که ویدیو دیده شده.
- ۲: درصد افرادی که روی ویدیو شما کلیک کردهاند و آن را تماشا کردهاند. (Play Rate)
- 3: تعداد کامنت ها.
- ۴: تعداد دفعاتی که ویدیو به اشتراک گذاشته شده.
- ۵: تعداد افرادی که ویدیو شما را کامل دیدهاند.
- ۶: تعداد افرادی که بعد از دیدن ویدیو به سایت شما مراجعه کردند و کاری که در ویدیو تبلیغ کردهاید را انجام دادهاند.
- ۷: اگر ویدیو را در یک وبسایت منتشر کردهاید میزان Bounce Rate را هم بررسی کنید.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با مفهوم برندینگ
آمارهای شگفت انگیز ویدیو مارکتینگ در سالهای اخیر
- ۸۱ درصد از کسب و کارها از ویدیو مارکتینگ به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده میکنند که این آمار ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
- ۶ نفر از هر ۱۰ نفر ترجیح میدهند به جای تلویزیون ویدیو آنلاین ببینند.
- هرساله میزان افرادی که روی موبایل خود ویدیو آنلاین میبینند به صورت ۱۰۰ درصدی افزایش مییابد.
- تا سال ۲۰۲۲ ویدیوهای آنلاین ۸۲ درصد ترافیک سایتها را تامین میکنند که این آمار ۱۵ برابر بیشتر از سال ۲۰۱۷ میشود.
- ۷۸ درصد از افراد هر هفته و ۵۵ درصد هرروز ویدیوهای آنلاین میبینند.
- ۷۲ درصد از مشتریان ترجیح میدهند راجع به یک محصول یا خدمات در ویدیو اطلاعات کسب کنند.
جمعبندی
طبق آمار ها تا سال ۲۰۲۲ ویدیو مارکتینگ بسیار گستردهتر و پرکاربرد تر خواهد شد. بنابراین به کسب و کارها توصیه میشود هر چه زود تر از این روش استفاده کنند. ویدیو مارکتینگ این روزها جزئی از کسب و کارهای بزرگ شده و روز به روز در حال گسترش است و همچنین خلاقیتهای جدیدی در آن استفاده میشود.
نظرات